Elindult az „Apró Polgárőr Program” Somogyban elsőként Iharosberényben

Az OPSZ és a KTI közösen hirdetett kísérleti programot „Apró Polgárőr „néven, mely az általános iskoláskorú gyermekeket szólítja meg, és felkészíti őket a biztonságos közlekedésre gyalog, tömegközlekedéssel és kerékpárral.
A megye határhoz közeli Somogy megyei Iharosberényben kezdődhetett el a program a megyében elsőként kísérleti jelleggel a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökének, Poór Gyulának a felkérésére. Elnök Úr tudta, hogy már eddig is szervezett ott a helyi egyesület hasonló programokat az iskolában, óvodában is.
A programért felelősként a helyi egyesület elnöke, Ledniczky Miklósné ( Ica) már 2 foglalkozást is tartott az iskola 3.-4. osztályos diákjai részére. Az első foglalkozás során játékosan ismerkedhettek meg a résztvevők a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályaival, gyakorlatban is kipróbálták a helyes átkelés technikáját a az úttesten, ha lámpa van, ha zebra van, vagy ha nincs semmi.
A 3. osztály osztályfőnöke Sznopekné Bognár Andrea és a 4. osztály osztályfőnöke Szekeresné Lukács Beáta tanítónők segítségével gyönyörű rajzok készültek a foglalkozás után.
A gyerekek nagyon várták a második foglalkozást, amelyen az előadó látványos ppt segítségével kezdte el a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatosan legfontosabb információk megosztását a gyalogos közlekedésről tanultak felidézése után.
Először most a tilalmakkal foglalkoztak, hogy jól megértsék, emlékezetükbe véssék, hogy mit nem szabad csinálniuk, ha kerékpárral közlekednek.
Aktívvá tette a foglalkozást, hogy a gyerekek olvashatták el a különböző tiltásokat,egyre bátrabban jelentkeztek erre a feladatra.
A fénypontja a második foglalkozásnak, amit már nagyon várták, a mellények kiosztása, kipróbálása volt, valamint a fényvisszaverős bandanát örömmel vitték haza magukkal.
Még több ajándék is vár rájuk: baseball sapka, világítós szelepsapkák, tornazsákok, acélbetétes szalagok, küllőprizmák, emellett az egyesület eszköztára is bővült, 5 db jelzőtárcsával, 30 db mágneses kresztáblával, amelyekért hálás köszönet az
OPSZ – nek, és az SMPSZ-nek, Poór Gyula elnök úrnak, aki felfigyelt erre a pályázati lehetőségre, és sikeres pályázata után ennek megvalósulását támogatja szakmailag, és az elnyert eszközökkel is.
A legnagyobb hozama pedig a helyes közlekedés elsajátítása mellett az utánpótlás nevelés is, hiszen a polgárőrséggel így még szorosabb kapcsolatba kerülnek a foglalkozások keretében már a kisdiákok is.

Apró Polgárőr Program folyamatosan zajlott, a 3.-4..osztályosok számára Ledniczky Miklósné Elnökasszony több alkalommal tartott ppt előadást a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésről.
Mindig jó hangulatban teltek a foglalkozások.
Ezzel kapcsolatos ajándékokat is vihettek haza. Köszönet a pályázat megírásáért Poór Gyulának.

A ZAOL cikkét itt olvashatják!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .